Spania snl

Spania, offisielt Reino de España (kongeriket Spania), monarki i Sør-Europa, med kyst til Atlanterhavet i nordvest og nord (Biscayabukta) og . Spansk, español, castellano, språk som hører til de romanske språkene i den indoeuropeiske språkfamilien. Hovedstad i Spania og i provinsen og den autonome regionen av samme navn. Spanske arvefølgekrig, 1701–1 krig som begynte med stridene om arvefølgen etter Karl av Spania, som døde barnløs og hadde . Den spanske borgerkrig, innbyrdeskrigen i Spania juli 1936–mars 193 som endte med general Francos seier.


By i Spania, hovedstad i provinsen Barcelona og i den autonome regionen Catalonia, ved en bukt av Middelhavet mellom elvene Besós og . Catalonia eller Katalonia (Katalansk: Catalunya) er en autonom region i det nordøstlige Spania, og omfatter provinsene Barcelona, Girona . Andalucía er en autonom region i Sør-Spania, mellom fjellkjeden Sierra Morena og Middelhavet, som omfatter provinsene Almería, Granada, . ETA er oppført på listen over terroristgrupper i blant annet Spania, Frankrike, EU og USA. Francisco Franco var general, statsoverhode og diktator i Spania fra 19til 1975. Hans regime ble kalt for frankisme (franquismo). Tyrefektning, kamp mellom okser og tyrefektere som folkeforlystelse i Spania, Portugal, Sør-Frankrike og enkelte land i Latin-Amerika, bl.


Grunnen til at sykdommen er blitt kalt spanskesyken, er at den fikk mye presseomtale i Spania i forhold til i resten av verden. Den spanske borgerkrig ble utkjempet mellom 19og 19i Spania mellom den spanske høyresiden (kalt nasjonalister) og venstresiden (kalt republikanere), . Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania og den autonome regionen Madrid. Byen har over millioner innbyggere og i storbyområdet bor det om . Den spanske inkvisisjon, eller Tribunal del Santo Oficio de la Inquisición (Det hellige inkvisisjonsbyrås domstol) var en institusjon grunnlagt i 14av de . Den spanske borgerkrigen brøt ut sommeren 19og varte til april 1939. Det norske ur-Syden lå i Spania – på Mallorca, Gran Canaria og Costa Blanca.


Den spanske borgerkrigen mellom de nasjonalistiske opprørerne og republikanerne. I Frankrike ble sjokolade særlig populært under Ludvig 14. Tyskland og litt senere Italia, mens Spania og Portugal utbygde sine kolonier . Regionen grenser mot nord til Frankrike og mot øst til Catalonia. Den omfatter provinsene Zaragoza, Huesca og Teruel, . Britisk kronkoloni ved sørspissen av Spania SNL.


Kilder: Store norske leksikon, , hjemmesidene til de enkelte byene. SpaniaU1-Geografi edited Geografi: Spania ligger sørvest i Europa, med et areal på 5782. En bok utgitt like før VM-start forteller at han egentlig skulle ha flyttet til Spania for ni år siden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi