Teglsteinspipe krav

Skorstein av tegl kan utføres av massiv teglstein eller av hulltegl, se NS 3000 . Kan ikke skjønne annet enn at det må ha vært andre krav da huset ble bygd. Pipe av tegl kan ikke, som enkelte elementpiper, stå inntil vegg av brennbart materiale eller dekkes til på sideflatene med brennbar kledning, da dette vil kunne . Et ildsted er for mange en viktig del av et personlig hjem. Men et ildsted og en pipe betyr også at man må være bevisst på brannsikkerhet, og i . Senere skjedde det samme med krav til søknadsplikt for våtrom. Montering av pipebeslag er et tiltak som endrer utseende på en pipe.


Denne anvisningen omhandler mindre ildsteder og tilhørende skorsteiner med dokumentasjon. Anvisningen gir oversikt over ulike krav og generelle . Tekniske forskrifter av Plan- og bygningsloven stiller krav til utførelse av skorsteinens ytterflater. I leiligheten har jeg en teglsteinspipe som har blitt rehabilitert med stålrør.


Intensjonen med kravet, er at eventuelle skader skal kunne oppdages.

Pipen er ca år gammel, i teglstein, og ser ut til å være i grei forfatning. MÅ være pusset, mens nyere leca piper ikke har dette kravet. På teglstein skal det heller ikke ha så mye å si om det er primet (med kz eller liknende) på.


Er det feil i forhold til krav om brannsikkerhet? Noen som vet når krav om røykrørsinnføring kom? Har da aldri vært problemer med ovn/pipe på de årene d har vært brukt.


Det stilles ingen formelle krav til montør eller kontrollør av ildste men brannvesenet anbefaler å bruke kvalifiserte montører. Det betyr at hvis det er hull i en teglsteinspipe med centimeter. Piper uten tilstrekkelig merking er neppe testet i forhold til de kravene som . Skifte av rør, murstuss eller ildsted ; ved skifte av en av delene uløses krav om . Pipe - Hvordan kan jeg sjekke at pipen min kan brukes? Pipe - Kan gasspeis og vedpeis (byttes)monteres på samme pipeløp? Murstein av tegl kan deles inn i to typer: Fasadetegl og murtegl.


Fasadetegl er teglstein til bruk der det stilles spesielle krav til steinens . Vedlikehold og mindre reparasjon av pipe som f. Ved montering av ildsted er det et krav at man tar høyde for:.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi