Areal av firkant formel

Arealet er et mål for hvor stor flate en figur dekker. En firkant med fire vinkelrette (grader) hjørner er enten et rektangel eller et kvadrat (fire like lange sider). Arealet til en slik figur blir bredden ganger høyden.

Standardenheten for areal er størrelsen på et kvadrat med sidekanter lik m, og denne. Formelen for å regne ut arealet, A, av trapeset til høyre er gitt ved . Et eksempel på dette er hvor mye flateinnhold en firkant har. Arealet er lengde multiplisert med bredde.

I kvadrater er lengden og bredden den samme. Arealet til rektangler er lengde multiplisert . En beskrivelse av hvordan du regner ut areal og omkrets av et rektangel. Et rektangel er en firkant, altså en figur innenfor geometrien med fire sider. Dette gir oss en formel for arealet av et rektangel: Areal = h \cdot b. Et kvadrat er en firkant, altså en figur innenfor geometrien med fire sider.


Arealet av et kvadrat beregnes på samme måte som for et rektangel, men. Hvis man skal finne lengden av diagonalene i et kvadrat, kan man bruke følgende formel:. Et trapes er en firkant, altså en figur innenfor geometrien, med fire sider.

Altså får vi følgende formel for arealet av et trapes:. Video: Arealet av et parallellogram (og formelen!) Prøv selv! Poenget med å bruke formler er at du setter de nødvendige tallene inn i stedet for bokstavene.


I formlene for omkrets gjelder følgende bokstaver: O – betyr . Dersom du vil regne ut omkrets av en trekant, firkant eller sirkel, er det flere måter du kan gå frem på. Et målband gir deg like rett svar som en formel. Okay, målet ditt er å komme fram til formelen som Ettam skrev. Areal af et rektangel; Eksempel på formlen - Vi finder areal af et rektangel!


Et rektangel har et areal og det kan beregnes ved denne formel: Afspil . Et parallellogram er i geometri en firkant med følgende egenskaper:. Arealet A av et parallellogram er lik lengden av grunnlinja b, multiplisert med avstanden til . Du vet hvordan man beregner arealet av et rektangel.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi