Mort fisk spise

Men gutta som fisket med dupp og mais fikk et helt lass med mort. I Norge er det ikke så vanlig å spise mort, men den regnes som matfisk i en . Er det ikke noe med at mort er en fosfor pumpe, ved å spise bunn sedimenter, for så under andre tider på døgnet vandrer fisken opp i .

Mort (Rutilus rutilus) er en ferskvanns- og brakkvannsfisk som tilhører karpefiskfamilien. Morten blir ofte tallrik, og er lett å fange. Kroppen er noe dyp på eldre fisk mens den er slank på yngre fisk og er fullskjellet.


Fra den har oppnådd en størrelse på omkring til cm består dens diett hovedsakelig av fisk som blant annet krøkle, hork, mort og laue.

De fisker jeg får spiser jeg, dog ser jeg at en viss forvaltning i form av. Dette gjelder også såkalt ufisk som Mort, Karpe, Brasme, Gjedde osv . Garnfiske i Lianvatnet - Midt-Norgeinnlegg10. Ofte den første fisken mange fanger på meitestanga.


Sørven spiser mye rogn fra andre fiskearter når de gyter, som gjedde, sik og brasme. I Lianvatnet er det gjort omfattende forsøk på å fiske mort, men bestanden der er. Fagfolkene slår fast at når mort spiser dyreplankton så økes . For å kunne skille mellom mort og sørv kan vi se på hvordan ryggfinnen er festet i. Kroppsformen varierer endel idet gode næringsforhold gir mer høyryggete fisker. Yngelen spiser mest dyreplankton, etter hvert som morten vokser går den . I komplekse fiskesamfunn så kan derimot ørret bruke mort som byttefisk.


Stor abbor spiser mort, og mort regnes ofte som en litt problematisk fiskeart. Og en viktig del av jakt og fiske er å ta vare på det man skaffer til veie. Tiur: Brystkjøttet er alltid mørt, men for resten av fuglen er det stor . Dette er fisken som ble tatt i garnet i Bergsjøen 6. Mort er definitivt ikke en matfisk vi spiser her i Norge, sier Stensrud . Se, han lager delikatesse av fisk fra Kolbotnvannet! Trygve Solstad i Oppegård Jeger- og fiskeforening. Verken Rustad eller Oppegård Avis anbefaler noen å spise fisk fra Kolbotnvannet, men bruk . Arten er en utpreget rovfisk og spiser både virvelløse dyr og annen fisk.


Sørven blir lett forvekslet med med mort, men har færre myke finnestråler i ryggfinna . Storfiskjegerne blant meitefiskerne rangerer stor mort som noe av det. Fra en lengde på omkring cm begynner abbor å spise annen fisk. Spredning av mort skjer ved at mennesker flytter fisk mellom vassdrag.


Det som skjer er at morten spiser opp alt dyreplanktonet i vannet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Antspaudų gamyba siauliai