Omkrets av sirkel

Omkretsen av en sirkel er lengden av én runde langs sirkellinja. Sirkellinja er krum, men også krumme linjer har en lengde! Omkretsen av en sirkel finner du ved hjelp av formler.

Det som gjelder er: O = π r eller O = π d , der. O er omkretsen til sirkelen, π er omtrent 1 r er radiusen i . Det betyr at forholdet mellom omkrets og diameter er det samme for alle sirkler. Dette forholdet har fått et spesielt symbol, den .

Omkretsen av en sirkel er lengden av periferien. Problemet med en sirkelperiferi er at man ikke kan måle den med en linjal, men det behøver man ikke hel. En beskrivelse av sirkelen, tallet pi, og utregning av areal og omkrets av en sirkel. Dersom du vil regne ut omkrets av en trekant, firkant eller sirkel, er det flere måter du kan gå frem på.


Et målband gir deg like rett svar som en formel. Les mer om begrepene radius, omkrets og diameter. For mangekantede figurer i planet gjelder at omkretsen er lik summen av alle sidene. For sirkler med radius lik r er omkretsen lik 2πr.


Husker du ikke formelen for utregning av areal, diameter eller omkretsen av en sirkel? Angi sirkelens areal, diameter, eller omkrets og denne kalkulatoren . Video: Slik finner du omkretsen av en sirkel! Automatisk beregning av areal og omkrets av sirkel, samt formler for å gjøre det selv. Det er den sorte sirkellinjen som er rundt sirkelen. Når vi måler omkretsen av en sirkel, så finner vi lengden av en runde langs sirkellinjen.


Forholdet mellom omkrets og diameter i sirkler er . Vi har vist at omkretsen O, av en sirkel er gitt ved: O = π r. Eksempel: Finn omkretsen i en sirkel med . DOCTYPE html html script var radius = Number(prompt(Skriv inn radien til en sirkel i meter.)); var areal = Math. Ungdomstrinn Matematikk Universell Matematikk Ungdom. En sirkelsektor er en del av en sirkelskive. Den er avgrenset av en sirkelbue og to linjestykker (radier) fra endepunktene av buen til sentrum av sirkelen.


På et sirkelbord som er meter i diameter, skal det legges en duk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi