Aneurisme

I vanlig medisinsk språkbruk er aneurisme oftest betegnelse på en avgrenset utvidelse av en pulsåre eller en utbukning av veggen i venstre . Et aneurisme er en utposning på en pulsåre. Det er mest vanlig med aneurismer i hovedpulsåren.

Aneurisme er oftest betegnelse på en avgrenset utvidelse av en pulsåre. Aortaaneurisme er betegnelse på anurisme i hovedpulsåren. Et aneurisme (fra gresk ανευρυσμα, en dilatasjon) er en patologisk lokal dilatasjon eller utvidelse av en arterie.

Selv om slike utposninger kan affisere de fleste pulsårer i kroppen, er de vanligst i hovedpulsåren (aorta). Du har kanskje hørt folk snakke om det, eller du har en slektning som har hatt det. Det finnes små blodårer i hjernen, der det oppstår en . I obduksjonsmaterialer foreligger aneurisme i bukdelen av hovedpulsåren hos 2- ved alder over 50-år. Tilstanden er fire ganger så vanligere hos menn . Over av tilfellene skyldes at en utposning (aneurisme) på en slik arterie sprekker og forårsaker en kraftig blødning.


En aneurisme oppstår når veggen i en blodåre blir tynn og buler utover, eller lager en utposning. Mange aneurismer oppdages ikke før de revner, siden de ofte . Et aneurisme er en utvidelse av karveggen i en arterie, ofte der hvor karet deler seg.

Aneurismer i hjernen er årsak til prosent av alle hjerneslag og opptil prosent av slagrelaterte dødsfall. En studie fra 20konkluderer med at det er trygt å observere med jevnlige bilder sakkulære aneurismer mm i fremre kretsløp og mm i . Utposing (aneurisme) på hovedpulsåren er en tilstand som er lite kjent blant folk flest. Ikke desto mindre sees de hos mer enn prosent av . Et aneurisme er en liten utvidelse/ #8221;utposning#8221; av Et aneurisme er en liten utvidelse/ ”utposning” av en blodåre på grunn av . En hjerne aneurisme, noe som er skadelig i og av seg selv, er gjengitt enda farligere ved det faktum at det av og til har ingen symptomer. En hjerne aneurisme kan sprekke plutselig, ofte uten advarsel.


Selv om det er mulig å komme seg fra en aneurisme, kan det være noen bivirkninger etter . Intrakraniale aneurismer utvikler seg ved kardelinger langs hjernens basis. Prevalensen av slike aneurismer antas å være i Norge. Leder - I løpet av få år er endovaskulær coilbehandling blitt rutine ved intrakraniale aneurismer Intrakraniale aneurismer innebærer risiko for . Utposning på hovedpulsåren i magen kalles abdominalt aortaaneurisme og behandles med operasjon, åpen eller innvending armering.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi