Forvelling av kantareller

Det er viktig å merke seg at en del matsopp må avkokes/ forvelles før steking/koking eller videre behandling. Avkoking eller forvelling består i at soppen koker i rikelig med vann i noen minutter, deretter helles vannet av og soppen skylles i rent vann før . Det lønner seg å være litt nøye når man plukker, å ta seg tid til å la barnåler og smuss få bli igjen der det .

Når man har plukket kantarell er det viktig å rense…. Jeg bruker som oftest forvelle eller tørke kantarellen. Man sammenkoker (forveller) soppen, både for å redusere volumet, og for å kunne fryse.


Det gjelder unge steinsopper, fåresopp (sauesopp) og kantareller.

Jeg kan sanke så mye kantareller jeg bare ønsker, men hva i alle dager skal jeg gjøre for å ta best vare på de utover vinteren? Så var høsten kommet i skogen og det bugner av alt for ganen vår. Men jeg har aldri vært den som har kikket etter kantareller.


Til dere matspesialistene, har ett spørsmål. Må man tørke eller forvelle kantarell før frysing ? Kantareller egner seg svært godt for slik sautering. Giftige morkler, enkelte risker og noen andre arter blir ansett som spiselige etter forvelling. Den kan fryses rå, stekt eller forvellet.


Men soppen bør da brukes innen få måneder.

Det er veldig morsomt å plukke sopp, men ikke like gøy . Soppsuppe med kantareller spinat ruccola gorgonzola cremefraiche portvin kapers lkhellip . Oppskrifter for forvelling av kantareller. Oppskrifter for forvelling av sopp kantarell. Kantareller er gjeve saker, og om høsten stiger feberen etter dette skogens gull.


Forvelling er en veldig grei metode for å ta vare på resten av . Ikke all sopp egner seg til tørking, men traktkantareller, små ekte kantareller, . Ekte kantarell kan man finne fra slutten av juni og helt til november. Traktkantarell er en svært god matsopp som kan stekes direkte, forvelles eller tørkes. Forvelling er en enkel metode å bruke når du skal fryse sopp.


Ved å fryse ned kantarell, traktkantarell, steinsopp, blek piggsopp eller annen sopp i sesong har . Skarpe risker må forvelles før de fryses. Når soppen er renset, opdelt og innkokt i sin egen kraft, tar den mindre plass enn sopp som er fryst rå. Skarpe risker som hulrisker og skjeggrisker må forbehandles ved forvelling før de konserveres.


Soppen kokes i noen minutter i rikelig med vann, minst 3-liter . Jeg er helt ny her på forumet og ganske fersk soppentusiast.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den lille gangetabellen

Hva er nøkkelvidde

Varsellampe motor