Teoman han

Teoman, (Çince: 頭曼單于 Toman; taht MÖ 2- MÖ 209), Asya Hun İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk hükümdarı olan Türk devlet adamı ve Mete'nin babasıdır. Teoman'dan sonra devleti büyük bir imparatorluk haline getiren Mete'dir. Büyük Hun İmparatorluğu'nun başında bulunan Ho-han-ye'nin ekonomik .

Teoman Han , Metehan , Büyük Hun İmparatorluğu , M. TÜRKLER , YapıPrestij Prodüksiyon , Ulutürk. Hunların bilinen ilk hükümdarı olan Teoman'dan, Çin kaynakları. Mete Han, ilk askerî zaferini kendisinden sürekli toprak isteyen Moğol .

Ben Hun Tanhusu, Teoman Han… Zoru zorladım, zoru kolay kıldım. Gök Tanrı'nın izniyle başarmam gerekenleri bir bir başardım. Hun İmparatorluğunu kuran İlk Türk İmparatoru Teoman, M. Asya Hun İmparatorluğu Teoman - Mete Han.


Asya Hun İmparatorluğu: Orta Asya'da bilinen ilk teşkilatlı Türk devleti Hunlar tarafından . Büyük Hun Devleti kurucusu her ne kadar Teoman olsa da; devleti bize anlatıldığı güce getiren kişi Mete Han olmuştur. Ahmet Haldun Terzioğlu, Büyük Hun Devleti'nin Kurucusu - Teoman Han kitabını inceleyin, uygun fiyatlar ve taksit seçenekleri ile tek tıkla satın alma keyfini .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den lille gangetabellen

Hva er nøkkelvidde

Varsellampe motor