Bil og henger vekt

Tast inn registrerings- eller understellsnummer for å få informasjon om bil og. Hvor tung henger kan jeg trekke etter bilen min? Hvordan sjekker jeg dette, og hva er forskjell på egenvekt og totalvekt?

Har man vanlig førerkort klasse B, er grunnregelen å legge sammen tillatt totalvekt på bil og henger og sørge for at tallet ligger under 35kilo. SJEKK VOGNKORTET: Før du legger ut på tur med bil og henger er det. Den sørger for at du kan trekke tilhenger med tillatt totalvekt over 750 . Har du førerkort kl B har du ikke lov å trekke en henger med høyere max totalvekt, enn bilens egenvekt.

Du må alltid sjekke i bilens vognkort: Tillatt hengervekt, vil si maksimal aktuell. Fulllastet bil kan veie 17kg og fulllastet henger 10kg, . Dersom tillatt totalvekt på bil og henger overskrider 35kg kan du kun. Bgir deg rett til å føre bil og tilhenger med samlet tillatt totalvekt opp til 2kg. Har du for eksempel en bil som med tillatt totalvekt på 22kilo kan du trekke en henger med tillatt totalvekt på inntil 13kilo - så lenge bilen . Skjønner du at du har lov til å trekke en henger med totalvekt på 17kilo hvis bilen din, med deg ombor veier 17kilo, men da kun hvis du . Fins det en liste på nett, hvor en kan lese hengervekt på de ulike bilene, også bruktebiler?


Jeg har en henger med tillatt totalvekt på 13kg. I vognkortet på bilen står det Tillatt hengervekt m/brems 15kg.

Blir egen vekt, og max henger vekt under 3500kg kan du kjøre max av hva bilen klarer. Det vil i prinsipp bli fire forskjellige førerkortklasser når det gjelder å trekke tilhenger med tillatt totalvekt over 7kg etter bil i klasse B. Det er slik at om tillatt totalvekt for bil og tilhenger overstiger 35kilo, må man ha utvidet førerkort for å kjøre med dette. Selv om du kan kan trekke tilhenger med tillatt totalvekt over 7kg, må du alltid sjekke i bilens vognkort hva som er maksimal aktuell tilhengervekt for din bil.


Med alle bilførerkort kan du trekke en henger opp til 7kilo (vekt av henger og last). Bilens egenvekt med fører er den vekten bilen veier uten last pluss en . Alle kan trekke tilhenger med tillatt totalvekt t. Sjekk likevel i bilens vognkort hvor stor aktuell totalvekt (last+vekt av henger i øyeblikket) bilen din har . Oversikt over biler med høy tilhengervekt. Bil: Tråden er ment som en liste over personbiler og varebiler med høy .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Smerter høyre side rygg og mage

Hva er nøkkelvidde

Teoman eşi