Middelhavet snl

Middelhavet, havarm som skjærer seg inn mellom Europa og Afrika østover fra Gibraltarstredet, til sammen 90mill. I Middelhavet er fordampingen langt større enn tilførsel av ferskvann gjennom nedbør og elver. Saltholdigheten blir stor og havspeilet blir . Gibraltarstredet, strede mellom sørspissen av Spania og nordspissen av Marokko, forbinder Middelhavet med Atlanterhavet. I sør danner Middelhavet og Gibraltarstredet skille mot Afrika. Svartehavet og Det kaspiske hav utgjør grensen mot Asia.


I vest grenser Europa til Atlanterhavet, . Rhône springer ut fra isbre på sørsiden av Dammastock, i kanton Wallis i Sveits, og munner i Golfe du Lion ved Middelhavet, 8km lang, . I sørvest står Svartehavet gjennom Bosporus, Marmarahavet og Dardanellene i forbindelse med Egeerhavet og Middelhavet. Stripet pelamide, Sarda sarda, finnes hovedsakelig i varme og tempererte deler av Atlanterhavet, inkludert Middelhavet og Svartehavet. Kypros, øy og republikk i Asia, i Middelhavet øst for Hellas, sør for Tyrkia og vest fort Syria.


Levanten er en vesentlig eldre geografisk og kulturell betegnelse på et ikke spesifikt definert område i det indre av Middelhavet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Smerter høyre side rygg og mage

Hva er nøkkelvidde

Teoman eşi