Hva vil det si at et atom eksiteres

Det eksiterte systemet vil gå tilbake til grunntilstanden ved å sende ut. Eksitasjon i kjemi er å heve ett eller flere av elektronene i et atom til en høyere. Atomer og molekyler i atmosfæren blir eksitert når de treffes av de elektriske.

Det vil si at elektronene skyves fra sine elektronskall til skall lenger ute fra . Ved eksitasjon blir ett eller flere av elektronene i et atom hevet til et høyere. Når et elektron blir eksitert, blir atomet mindre stabilt, og elektronet vil dermed raskt . Et atom som er i en eksitert tilstan kan sende ut et foton med bølgelengden 3nm.

Hva er energien til atomet i den eksiterte tilstanden? Det som fanger oppmerksomheten min er atomene i eksiterte tilstander - hva er dette? Det vil jo si at atomet burde sende ut fotoner under eksiteringen? Er det ikke så at et eksitert atom er tilført energi slik at elektroner bringes ut i en . Hva er det høyeste energinivået et H-atom kan bli eksitert til?


Når stråling sendes ut, vil atomet deeksitere, det vil altså falle tilbake til . Kollisjon med partikler i atmosfæren - Naturfaginnlegg21. Energinivåer i faste stoffer - Fysikkinnlegg29. Hva betyr det at lysenergien og atomets energi er kvantisert?

Jeg vet at når et foton møter en atom så er det avhengig av hvor stor energien er,. Beskriv hva som skjer når nordlys oppstår. Er det noen som kan si meg hva kvantifisere eller.


Så når man sier kvantifiserte energinivåer, vil det da si … at elektronet har eksitert?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi