Lyskebrokk

Lyskebrokk er en utposning av bukhulen gjennom en svekkelse av bukveggen i lysken. Brokket fremtrer som en kul når du står oppreist, hoster eller presser ut . Brokk kan oppstå mange steder, men hyppigst i lyskeområdet.

Et brokk dannes når bukinnhold buler ut gjennom et svakt punkt i bukveggen . Lyskebrokk merkes vanligvis som smerter, en kul i lysken eller i nedre del av magen, og behandlingen er kirurgi. Her har vi samlet alt innhold om lyskebrokk for deg. Sist publiserte: Brokk: Kan oppstå i lyske, navle og i lår.

Indirekte lyskebrokk som spesielt forekommer hos barn og unge. Det kan være medfødt, men finnes i alle aldre. Det er hyppigst hos gutter og menn, men ses . En lyskebrokk er en svekkelse eller defekt i bukveggen på lysken.


Den kan være helt anonym og problemfri lenge for så å forårsake store smerter på et senere . Tendensen til å få lyskebrokk er altså medfødt, men du kan til en viss grad forsterke bukveggens muskulatur ved kroppsarbeid eller riktig . Klinikk og forskning - Operasjoner av lyskebrokk er et av de vanligste kirurgiske inngrep på voksne personer (1), og har tradisjonelt vært utført i avdelinger med . Lyskebrokk er en tilstand der en del av tarmene har buket ut og gått igjennom muskelveggen. Lyskebrokk forekommer i området der magen møter låret.

Et lyskebrokk er den mest alminnelige type brokk, og består av en utposning i bukhinnen, hvor brokkinnholdet kan være væske, fettholdig vev og/eller. Arrbrokk – brokk i gammelt operasjonsarr 4. I dag er oftest åpne teknikker med polypropylennett førstevalg ved primære ensidige lyskebrokk. Individuelt tilklippet og suturfestet flatt nett er . En operasjon er eneste behandlingsalternativ for brokk. Hvis det ikke er tegn til avklemming av tarmen, kan legene anbefale at . Lyskebrokk oppstår når en del av tynntarmen presses gjennom en svak del av bukveggen i lysken (området mellom buken og låret) og danner en utposning. Hei Noen som tidligere har vært borti lyskebrokk ? Skjønner jo selv at jeg må holde meg unna de værste baseøvelsene som markløft og knebøy . Hos eldre personer med lite plager kan operasjon helt unngås.


Brokkbind gir sjelden effektiv støtte ved lyskebrokk, men kan forsøkes hvis operasjon må unngås . Brokkbind gir sjelden effektiv støtte ved lyskebrokk, men kan forsøkes hvis operasjon må unngås på grunn av kompliserende sykdommer. Er det noen av dere andre som har hatt/ har barn med lyskebrokk? Hva er deres erfaringer og når ble barnet ditt evt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi