Øygruppe i middelhavet som tilhører hellas

Hellas' geografi består hovedsakelig av fjell, og nær prosent er fjell og Hellas er. Det joniske hav, i sør mot Middelhavet og i øst mot Egeerhavet. Tyrkia i nordøst, Egeerhavet i øst, det joniske hav i vest, og Middelhavet i sør.

De fleste øyene er delt inn i øygrupper, men den største, Kreta, ligger ikke i en øygruppe. EgeerhavetBufretLignendeAvgrensning mot selve Middelhavet dannes ved øyrekka Rhodos, Kárpathos, og Kreta. Mange av øyene eller øygruppene i Egeerhavet er forlengelser av fjellkjeder på fastlandet.


To av øyene i Egeerhavet med noenlunde betydelig størrelse tilhører Tyrkia:.

Hellas, republikk i Sør-Europa, ligger på den sørligste delen av. Lesvos (Mytilini), Chios og Samos, og sør for disse langs tyrkiakysten ligger øygruppen Dodekanesene,. Thrakia) og tilhører andre religioner. Geografi › Verdens geografi › Europa › Hellas’ geografiBufretLignende6.


Hellas er et fjelland med en svært variert geologi. Thíra (Santorini) er en vulkanøy i øygruppen Kykladene i Egeerhavet. Kreta (82km2) er den største av de greske øyene, og den femte største øy i Middelhavet.


Mykonos ligger i Egerhavet og tilhører Kykladene, sammen med Paros, Naxos. Karpathos tilhører øya Dokadene som ligger sørøst i Hellas og Middelhavet, .

Anafi (gresk Ανάφη; Anáfi) er en øy i Hellas som hører til Kykladene i Egeerhavet. Baleariske hav er den delen av Middelhavet som ligger mellom øygruppa. Brač (Latin Bratzis, italiensk: Brazza) er en øy i Adriaterhavet som tilhører Kroatia. Hellas har Europas lengste kysten og rundt 0øyer.


I øst ligger Egerhavet, i syd Middelhavet og på vestsiden ligger det Joniske havet med de Joniske øyer. Det greske øyriket består av fem øygrupper og Kreta. I Hellas er det mer enn 0øyer, men det er bare et fåtall som er bebodd. Her kommer en gjennomgang av de forskjellige øygruppene med linker til øyene. Mer om Korfu og linker finner du på 'Korfu - Middelhavets perle' - mine egne sider om Korfu.


Forvent at de andre turistene i stor grad er fra landet øya tilhører. Til sammen består denne øygruppen av syv små øyer (og noen enda mindre),. Ellers i sesongen fungerer det som i Hellas; nede ved kaia står utleierne . Gode priser på charter til Hellas, fly til Hellas og hotell i Hellas.


Denne store øya er en av 20øyer i det greske øyriket, og ligger som et eget land i Middelhavet. Mykonos tilhører øygruppen Kykladene og ligger midt i Egeerhavet. Den kanskje mest kjente øygruppa i Hellas med Santorini i spissen. Hit reiser man for å se Hellas slik man kjenner det fra postkortene. Mallorca er Spanias største øy og tilhører øygruppen Balearene som befinner seg i Middelhavet, dvs.


Ibiza tilhører øygruppen Balearene i Middelhavet. Aten er hovedstaden i Hellas og landets suverent største by. Kreta tilhører Hellas og er landets største øy med et areal på hele 8303. Mallorca er Balearenes største øy, som forøvrig er Middelhavets vestligste øygruppe.


Fem vakre øyer i Middelhavet du kanskje ikke har hørt om. HELLAS: Chrysi, også stavet Chrissi, ligger kilometer sør for Kreta. Kykladene og er en av de store turistdestinasjonene i Egeerhavet. Hellas tar Balkan-halvøya og mange Øyer vaske hennes denizler: Ege, joniske, Middelhavet. Hva heter den største øygruppen som tilhører Hellas?


Hvilke tre store halvøyer stikker ut i Middelhavet? De Egeiske Øyer er en øygruppe i Egeerhavet, og de fleste tilhører Hellas. Tyrkia ligger ved Middelhavet i det vestlige Asia, med en liten del i det sørøstlige .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi