Volum kule kalkulator

Volum av en pyramide; Volum og overflate av en kjegle; Volum og overflate av en sylinder; Volum og overflate av en kule. Vi hjelper deg med å regne ut volumet av en kule. Se også eksempel på hvordan du regner det ut, og formelen for utregning. Volumet av en kule er et mål på hvor mye plass en kule fyller i rommet, og hører dermed til under emnet romgeometri.


For romfigurer er det overflatearealer og volumer det er aktuelt å finne ut av. G = lb, kan vi også ta med denne formelen for volumet av et rett prisme:. Vi finner på en kalkulator at π ≈ , og dermed kan vi sette x= 24m3.

Denne gratis app er en geometrisk kalkulator som kan beregne areal og volum. Området kalkulator: Du er i stand til å beregne arealet for de viktigste . Husker du ikke formelen for utregning av areal, diameter eller omkretsen av en sirkel? Angi sirkelens areal, diameter, eller omkrets og denne kalkulatoren . Volum i matematikk er mengden med plass et solid objekt opptar. Volum er målt i kubikkenheter, som kubikkcentimeter eller kubikkmeter.


En online kalkulator for å beregne areal, volum og mange andre parametere i en pyramide gitt. Beregne volumet og overflaten av en kule gitt radius. Elevene får med Universell Matematikk en personlig digital lærebok der fagstoff og oppgaver er knyttet tett sammen.


Selv kalkulatorer forenkle mange aspekter av matematikk, kan det være tungvint å skrive inn formler gjentatte ganger slik som formelen for volumet av en kule . Volumet av en terning er lengde ganger bredde ganger høyde. Volumet av et rett firkantet prisme er 2kubikkcentimeter. Vektornotasjon er nyttig for å beskrive romfigurer.


Lar vi en generell romlig posisjonsvektor være r. Volumet av ei kule med radius r er gitt ved formelen. Volumet av en pyramide vil alltid være av volumet av et rett prisme med samme grunnflate. Volumet av en pyramide er gitt ved formelen.


Finn radius i en kule (pi avrundes til 3). Video: Finn radius i en kule når du kjenner volumet (pi er 3) . The formula for the volume of a cone is V=1/3hπr². Håndballen, sylinderen og prismet bør ha nokså likt volum.


Linjal, snor, kalkulator og eventuelt et formelark.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi