Fisk i havet norge

I dagens systematikk har man gått bort ifra å sammenfatte kvastfinnefisker, lungefisker og strålefinnede fisker som beinfisker fordi en slik gruppe er kunstig . Et utvalg vanlige salt- og ferskvannsfisker i Norge, sortert alfabetisk etter navn. Fisk som gyter i havet, kalles saltvannsfisk, for eksempel torsk.

Fiskeslag: Fakta om fisk og andre marine arter, illustrert med bilder. Makrellstørje omtales i Norge gjerne bare som størje eller tunfisk. Gå til Et utvalg av de mest vanlige fiskeartene i Norge - Slimål er en meget tallrik fisk på dypere vann i havet. Oppskrifter på fisk og sjømat finner du her.


På 1500-tallet sendte det danske kongehuset båter til Norge for å hente dem. Frykter at det er mye mindre fisk i havet enn vi tror. Norge er i verdenstoppen når det kommer til fiskeriforvaltning. Her ser du en av årsakene til at klimaforskere mener Norge kommer godt ut av klimaendringene: Et varmere hav gir påviselig mye mer fisk i . Det har alltid blitt fisket mye langs kysten av Norge, og vi er så heldige at alle kan fiske gratis i sjøen.


Men hvis kommende generasjoner også skal ha denne . For å skyte tilbake på dem som ser ned på fiske i sjøen kan jeg sitere en. I Norge er ikke forskjellen mellom flo og fjære like ekstrem, og enkelte steder på .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi