Forvelle rødbeter

De fleste grønnsaker må forvelles før frysing. Forvelling høres kanskje ut som en omstendelig. Epler og pærer kan fryses i sukkerlake, men de må forvelles først. Purre: Kan skjæres i tynne ringer og trenger da ikke forvelling. Varmebehandlingen grønnsakene får ved forvelling må til for å stoppe enzymenes virksomhet og hindre forskjellige kjemiske forandringer i . De aller fleste grønnsakene må forvelles før frysing for at resultatet skal bli så godt som mulig.


Huskelappen Forvelling kalles også for blansjering.

Rens, skrell og del rødbeter og poteter i jevne biter. Jeg forveller små porsjoner av gangen, bruker kokevannet om igjen, men . Høsting av løk, rødbeter samt litt om gulrot. Forvell de i 20-sekunder, og frys de i porsjonsstørrelser. Sørg for å skylle rødbeter under rennende vann, kuttet av toppen og hennes hestehale.


Rødbeter kan tilberedes på utallige måter. De kan kokes, sauteres, bakes hele på en seng med salt, bake terninger eller båter i ovnen, dampes, med mer. Stikkord: balsamicoeddik, blåmuggost, blandet salat, elgfilet, Fetaost, flytende honning, forvelling, kantareller, Middelhavssalat, rosmarin, rødbeter, rødvin, timian . Forvelling egner seg godt til sukkererter, bønner, squash, brokkoli, kinakål, og paksoi.

Gulrøtter, poteter, rødbeter, pastinakk, løk og hodekål kan du lagre som de . Riv epler, rødbeter og gulrot sammen til en fargerik salat og tilsett noen dråper appelsinsaft. Har du smakt forvellet rosenkål med smør, bacon og løk? Jeg er blitt veldig glad i rødbeter, og finner stadig nye måter å bruke denne vakre. Andre gode kilder til nitrat i tillegg til spinat og rødbeter er grønn.


Opplever du dette kan du forvelle spinatbladene litt og slå ut kokevannet. Det er høst og masse snadder man kan forvelle, sylte eller fryse. Her er vi i full gang og en av tingene jeg lager hvert år er syltede rødbeter. Om du vil fryse ned grønnsaker er det lurt å forvelle dem først.


Forvell grønnsakene i godt saltet vann til de er knapt møre. Stek skiver av rotgrønnsaker som rødbeter, sellerirot, gulrot og persillerot i litt smør eller olje, ca 5 . Poteter, selleri, sopp, gresskar, purre, nepe, rødbeter, rødkål, savoykål,.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi