Grafer i koordinatsystem

Video Funksjon som en graf; Eksempler på funksjoner som grafer; Eksempler på grafer som. Man kan oppfatte en graf i et koordinatsystem som en funksjon. Dette sier oss at grafen til funksjonen vil være tegnet i et koordinatsystem der en akse består av verdiene til y og den andre aksen består av verdiene til x.

En annen måte å representere en funksjon på er ved å tegne en graf. Hvordan kan vi finne funksjonsuttrykket som gjemmer seg bak en graf? En graf som går gjennom origo og er en rett strek. Gå til Graf - En graf er en kurve (linje) som viser sammenhengen mellom to variable størrelser, for eksempel x og y.

Et koordinatsystem består av to tallinjer som står vinkelrett på hverandre. Når grafen krysser Y aksen er X verdien lik null. Vi lär oss att använda koordinatsystem och grafer för att förstå hur funktioner fungerar. Repetition på hur man kan rita en graf i ett koordinatsystem från en formel och med hjälp av en värdetabell. Innføring i det kartesiske koordinatsystemet med begreper som x-aksen, y-aksen, punkter, origo.


Først lager vi en verditabell hvor vi regner ut y-verdiene for x-verdiene vi har valgt. Når vi merker av disse punktene i et koordinatsystem, ser vi at de ligger på en . Lag tabell og tegn linjene i det samme koordinatsystemet. Man kan opfatte en graf i et koordinatsystem som en funktion.

Breddegradene er linjene som gФr parallelt med ekvator. Lengdegrader Lengdegradene er linjene som gФr fra pol til pol. Lære om skjæringspunkt og øve på å finne dem fra grafer, tabeller og likninger.


Man kan have brug for at tegne flere grafer i samme koordinatsystem. Det kan fx være man skal sammenligne målte værdier med teoretisk . Inom matematiken används ofta ett rätvinkligt koordinatsystem med en x-axel i sidle en y-axel i höjdled. I skärningspunkten mellan dessa axlar är x=och . Hvordan kan vi raskt tegne grafen til den lineære funksjonen g gitt ved g ( x ) = - x + ? Bilde av koordinatsystem Vi tegner grafen . Tegn et koordinatsystem med x-akse og y-akse.


Marker verdier fra -til +på begge aksene. Marker punktene (2), (5), (1) og (3). I grafen ovan visas fyra punkter som har olika positioner.


Vilken position en punkt har brukar anges med så kallade Kartesiska koordinater.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi