Hvor stikker den midtatlantiske ryggen opp

Den midtatlantiske ryggen er en undersjøisk fjellkjede (midthavsrygg) som går midt gjennom hele Atlanterhavet, fra Nordishavet til Sørishavet. Midtatlantiske rygg, undersjøisk fjellkjede som går fra nord til sør omtrent i midten av. Den midtatlantiske ryggen er en enorm undersjøisk fjellkjede som går fra bare 3km (2mi) sør for Nordpolen til Bouvetøya, som ligger i Atlanterhavet i en . Akkurat i sprekken vokser Den midtatlantiske ryggen opp.


Enkelte steder stikker den hodet opp av havet, som for eksempel der Island ligger. På den Midtatlantiske ryggen ligger Island. Mange av utbruddene kommer under vann, og da velter smeltemasser opp. Et fåtall spisse fjelltopper ville stikke opp her og der, og kontinentalsokler og dagens.


En av disse, Den midtatlantiske rygg, ville dele de atlantiske slettene. Vi må også til enhver tid kunne vite hvor redskapen befinner seg og . Den midtatlantiske ryggen er en 65mil lang sammenhengene vulkan som kontinuerlig spytter ut varme, giftige væsker og gasser. FOTO: GETTY IMAGESBak på båten stikker det ut en lang ledning, som rekker helt opp til et skip i overflata.


Den midtatlantiske ryggen er en slik undersjøisk fjellrygg. Jo høyere opp du kommer, jo mer liv finner du. Landet har vokst opp på et av verdens største ”hotspots”.


Norge og Grønlan balanserende oppå ”den midtatlantiske ryggen”,.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi