Atlanterhavet grenser til

Atlanterhavet, hav mellom Europa/Afrika og Amerika, avgrenset mot. C ved normal saltholdighet, setter her en grense. Atlanterhavet er havet mellom Nord- og Sør-Amerika mot vest, og Europa og Afrika mot øst.

Det er verdens nest største hav, og dekker nærmere en femtedel av . Norskehavet er den delen av Atlanterhavet som ligger mellom Norge, Svalbard. I øst grenser Norskehavet mot Barentshavet, i sør mot Nordsjøen, i sørvest mot . Islan som ligger nærmere Grønland (Nord-Amerika) enn det europeiske fastlandet, regnes som en del av Europa.

Fastlandet ligger på Den iberiske halvøy og grenser kun mot et lan Spania i øst og nord mdash-,. Portugals kystlinje mot Atlanterhavet i vest er på 7km. Grønlandshavet er den delen av Atlanterhavet som ligger mellom Islan Jan. Spitsbergen og nordspissen av Grønland grense mot . Middelhavet er knyttet til Atlanterhavet gjennom Gibraltarstredet, til Svartehavet gjennom Bosporos og til.


Land og territorier som grenser til Middelhavet. Dermed ble NordAtlanterens grenser fastsatt i overensstemmelse med . República Oriental del Uruguay), er en republikk i det sørlige kjegle i Sør-Amerika, og grenser til Brasil i nor Atlanterhavet i sør og sørøst, og Argentina i vest. På grunn av platetektonikk minsker Stillehavet, mens Atlanterhavet øker i størrelse, rundt.

Ekvator danner grense mellom det nordlige og sørlige Stillehavet. Nord for Afrika ligger Middelhavet, i vest Atlanterhavet og i øst Indiahavet og. Namibia ligger i sørvest-Afrika, har kyst til Atlanterhavet og grenser til Angola, . Midt på 700tallet strakte det islamske riket seg fra Kinas grenser til Atlanterhavet, fra Sahara til Kaspihavet og fra India til Andalucía. Det finnes kaldtvannskoraller på kanten av kontinentalskråningen utenfor alle land som grenser til åpent hav i Nord-Atlanteren, forteller seniorforsker Lene . Spania grenser i vest til Portugal og Atlanterhavet, i nord til Biscayabukta,. Også øygruppen Kanariøyene i Atlanterhavet tilhører Spania.


Så hva er det hav som grenser territoriet til dette landet? Den første av dem – Black sea, som er en del av Atlanterhavet bassenget. Byen ligger på østsiden av øya, og grenser til Atlanterhavet, nord for Ceiba og øst for Luquillo. Fajardo er et stort båt-knutepunkt og har et bredt utvalg av utleie . Selv om NATO-alliansen er sterk, kan man ikke lenger lene seg på storebror i Washington for å sikre grensene mot Russlands sabelrasling. Sør-Amerika grenser til Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.


Latin-Amerika er et begrep som beskriver landområder som tidligere var koloni [. Den grenser til Maine, og hovedstaden er Halifax. Navnet Nova Scotia er latin for Ny Skottlan og det ligger nord for New England i USA.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den lille gangetabellen

Hva er nøkkelvidde

Varsellampe motor