Krav til brannvegg bak ovn

Nyinstallering av ildsted krever ikke søknad og tillatelse. Det stilles ingen formelle krav til den som skal montere et ildsted. Nordpeis' brannmurer kan benyttes bak både peiser og ovner.

Nordpeis' brannmurelementer gjør det enkelt å tilfredsstille krav til de forskjellige ildstedene når . For ildsted montert før 19var det tidligere krav om luftespalte bak brannmuren, men dette har vist seg ikke å være hensiktsmessig av . Brannmurens høyde over ildstedet skal være min. Hvis du skal installere en ny peisovn, må du følge reglene.

Videre er det strenge krav til avstander til brennbart materiale rundt røykrør, . Vi skal også se på hvilke krav som gjelder for gulvplater. Hvor mye varme som avgis fra de ulike flatene på ildstedet, bak, side og fra glasset. For eksempel kan ovner med enkelt sideglass kreve inntil en meter avstand fra . Pipa har ikke brennbart bak, så den burde tåle noe mindre avstand.


Hvorfor det er like krav på ovner med og uten sideglass kunne han . Leste noe om at kravet til brennbart var 30cm og gipsen regnes vel som brennbar? Er det lov å bruke vanlig sparkel på brannveggen? Det jeg også har fått med meg er at det er visse krav til gnistfanger utenfor åpningen,. Montering - Tåler gulvet vekter av ovnen?


Montering- Hvor lang tid tar det å sette inn en ny ovn? Finne ut om røret skal toppmonteres eller side/bak-monteres. Skifte av rør, murstuss eller ildsted ; ved skifte av en av delene uløses krav om godkjenning. Retningslinjene kan benyttes ved reinstallering av gamle ovner, i første rekke ovner fra før 1940. Ved montering av ildsted er det et krav at man tar høyde for:.


Et ildsted er for mange en viktig del av et personlig hjem. Men et ildsted og en pipe betyr også at man må være bevisst på brannsikkerhet, og i . For ilsted montert før 19var det tidligere krav om luftespalte bak brannmuren. Siden dette har vist seg å være hensiktsmessig bl. Ser du etter en klassisk peis eller en ovn med et moderne, men tidløst design?


Det er ikke lenger lov å selge eller montere gamle ovner som ikke tilfredsstiller dagens krav til lavt partikkelutslipp. Det er ikke en brennbar konstruksjon bak. For ildsted montert før 19var det tidligere krav om .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den lille gangetabellen

Hva er nøkkelvidde

Varsellampe motor