Spania snl

Spania, offisielt Reino de España (kongeriket Spania), monarki i Sør-Europa, med kyst til Atlanterhavet i nordvest og nord (Biscayabukta) og . Spansk, español, castellano, språk som hører til de romanske språkene i den indoeuropeiske språkfamilien. Hovedstad i Spania og i provinsen og den autonome regionen av samme navn. Spanske arvefølgekrig, 1701–1 krig som begynte med stridene om arvefølgen etter Karl av Spania, som døde barnløs og hadde . Den spanske borgerkrig, innbyrdeskrigen i Spania juli 1936–mars 193 som endte med general Francos seier.


By i Spania, hovedstad i provinsen Barcelona og i den autonome regionen Catalonia, ved en bukt av Middelhavet mellom elvene Besós og . Catalonia eller Katalonia (Katalansk: Catalunya) er en autonom region i det nordøstlige Spania, og omfatter provinsene Barcelona, Girona . Andalucía er en autonom region i Sør-Spania, mellom fjellkjeden Sierra Morena og Middelhavet, som omfatter provinsene Almería, Granada, . ETA er oppført på listen over terroristgrupper i blant annet Spania, Frankrike, EU og USA. Francisco Franco var general, statsoverhode og diktator i Spania fra 19til 1975. Hans regime ble kalt for frankisme (franquismo). Tyrefektning, kamp mellom okser og tyrefektere som folkeforlystelse i Spania, Portugal, Sør-Frankrike og enkelte land i Latin-Amerika, bl.


Grunnen til at sykdommen er blitt kalt spanskesyken, er at den fikk mye presseomtale i Spania i forhold til i resten av verden. Den spanske borgerkrig ble utkjempet mellom 19og 19i Spania mellom den spanske høyresiden (kalt nasjonalister) og venstresiden (kalt republikanere), . Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania og den autonome regionen Madrid. Byen har over millioner innbyggere og i storbyområdet bor det om . Den spanske inkvisisjon, eller Tribunal del Santo Oficio de la Inquisición (Det hellige inkvisisjonsbyrås domstol) var en institusjon grunnlagt i 14av de . Den spanske borgerkrigen brøt ut sommeren 19og varte til april 1939. Det norske ur-Syden lå i Spania – på Mallorca, Gran Canaria og Costa Blanca.


Den spanske borgerkrigen mellom de nasjonalistiske opprørerne og republikanerne. I Frankrike ble sjokolade særlig populært under Ludvig 14. Tyskland og litt senere Italia, mens Spania og Portugal utbygde sine kolonier . Regionen grenser mot nord til Frankrike og mot øst til Catalonia. Den omfatter provinsene Zaragoza, Huesca og Teruel, . Britisk kronkoloni ved sørspissen av Spania SNL.


Kilder: Store norske leksikon, , hjemmesidene til de enkelte byene. SpaniaU1-Geografi edited Geografi: Spania ligger sørvest i Europa, med et areal på 5782. En bok utgitt like før VM-start forteller at han egentlig skulle ha flyttet til Spania for ni år siden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den lille gangetabellen

Hva er nøkkelvidde

Varsellampe motor