Verdens vannressurser fordeling

Det er nok vann til alle, men fordelingen av ferskvannet er ujevnt i verden, både geografisk og med årstidene. Ferskvann er en fornybar ressurs, dog er verdens tilgang på rent ferskvann i. Mens vi i Norge er raust tilgodesett av naturen, er vannmangelen akutt i store deler av verden, og vannkvaliteten ofte helsefarlig.

Vannressurser, omfatter både påviste, usikre og spekulative forekomster av ferskvann i verden. Forekomstene er ulikt fordelt: Canada har ganger mer tilgjengelig ferskvann per innbygger enn Mexico, mens Norge har . I Europa bruker vi åtte ganger mer vann enn hva besteforeldrene våre gjorde. Det er lett å tenke at det ikke er noe problem, men vannressursene er ujevnt fordelt.

Forurenset drikkevann er verdens største helseproblem. Diaré tar i dag livet av flere mennesker enn alle verdens kriger. Oppgaven om verdens ferskvannsressurser er den avsluttende delen av. Dette skyldes både ujevn fordeling av vannressursene og skjeve . Selv om rundt prosent av jordas overflate er dekket med vann, er det.


I Norge har vi i utgangspunktet nok vann for å forsyne hele verden med. Problemet skyldes derfor fordeling av maten. I Midtøsten har kampen om knappe vannressurser allerede vært en viktig. Det er nok vann i verden til å utfylle alle menneskers behov, problemet er at vannet er ujevnt fordelt og det utnyttes dårlig.


Reportasjer - Hver dag dør 0barn i verden på grunn av dårlig vann og. Denne fordelingen av ferskvann er gjennomsnittsverdier over lengre perioder. Verdens vannressurser er det vannet globalt som er tilgjengelig eller kan gjøres. Fordeling av knappe vannressurser er krevende når klimaet endres. Terje Tvedt mener forholdet mellom verdens mest folkerike land Kina og India i økende grad vil dreie seg om makten over og fordelingen av felles vannressurser . Dette skyldes den ujevne fordelingen av matressursene.


Klimaendringene kan få konsekvenser for matproduksjonen rundt om i verden. Sulten var en følge av en utilstrekkelig fordeling av maten. Erosjon, forbygning, forurensning og mangel på vann i kombinasjon med en sterkt økende befolkning . Et grunnvannsreservoar er nesten som en stor sjø med vann som ligger under. Men fordelingen av verdens vannressurser er svært ujevn, . Per i dag lever milliard av verdens befolkning uten tilgang til rent vann.


Nesten halvparten av alle menneskene som bor i utviklingsland lider . Det er nok vann på jorda til alle, men det er veldig ujevnt fordelt. Når vi i Norge kan bøye oss og drikke fra bekken, må man i andre deler av verden gå i mange . Vann vil bli helt sentralt i fremtidens konflikter. Noen fakta om vann fra Verdens helseorganisasjon (WHO):. Vannressursene i verden er skjevt fordelt fra naturens side, men mye skyldes også oss mennesker, som forurensning av vann, overforbruk og . Norges vannressurser og ivareta de statlige.


Vann er verdens viktigste ressurs og kilde til både liv og konflikt. Tema: Knappe vannressurser, forbruk og fordeling.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi