Brennbart materiale pipe

Det finnes regler for hvor nærme en pipe du kan plassere brennbart materiale. Avstand til brennbart materiale i takgjennomføring og tilstøtende vegger. Pipe av tegl kan ikke, som enkelte elementpiper, stå inntil vegg av brennbart materiale eller dekkes til på sideflatene med brennbar kledning, da dette vil kunne .

Om det skulle vise seg at det blir under cm til brennbart materiale på . For teglskorstein må røykløpets indre flate være minst 2mm fra brennbart materiale. Skap, bord eller hyller eller annet i brennbart materiale skal ikke stå inntil pipeløpet, men kan fint plasseres nærme, så lenge det er god klaring. INFORMASJON OM VANLIG FEIL OG MANGLER VED PIPE/ILDSTED.

Røykrør som føres langs brennbart materiale skal ha en avstand på 3mm gjennom . Leca Pipe har vært produsert i over førti år og er. Til Leca Pipe finnes en spesiell pipeforing med den. Generelt skal sotluke ikke komme brennbart materiale. Ildstedets ytterflate må ikke komme nærmere brennbart materiale enn 3mm, og avstand fra ildsted til brannmur må være minst 1mm. Vedlikehold og mindre reparasjon av pipe som f. Minste avstand røykrør til brennbart materiale.


Utbedring av røykrør for nært brennbart materiale. Røykrør skal ha en avstand på minst cm til brennbart materiale, så lenge det ikke står noe .

Da kan du få problemer med å få denne godkjent hvis den på grunn av sin størrelse kommer for nærme brennbart materiale. Avstand til brennbart materiale er avhengig av at typegodkjenning følges. Kravet var tidligere 3milimeter, nå finnes det materialer som gjør at . Val av riktig pipe er minst like viktig som valet av peis eller omn. Våre heilisolerte stålpiper krev cm avstand til brennbart materiale.


Men med rør inni så spørs det vel hvor tjukk teglstegnen er, om det blir mer enn 230mm til brennbart materiale. Fra feieluke eller sotluke skal avstanden til brennbart materiale være min. Kontakt feiervesenet eller fagmann før endringer på pipe eller feieluke/sotluke.


Teglskorsteiner skal ikke stå inntil vegg av brennbart materiale eller dekkes til på. Det skal være minst 230mm fra røykløpets indre flate til brennbart materiale. Ved plassering av feieluke (for fjerning av sotavfall) må det utvises forsiktighet slik at avstand til nærmeste brennbare materiale er minst cm.


Skorsteinen var tillatt oppstilt mot vegg av brennbart materiale på to sider. Pipehatt må ikke være til hinder for feiing og kontroll. Hvor langt fra feieluka må jeg før jeg kan bruke brennbart materiale? Er det lov å legge sponplate helt inntill lecapipe da?


Icopal pipe er tillatt montert med to vanger inntil brennbart materiale, men slik at to sider er tilgjengelige for inspeksjon. Nordpeis Stålpipe er utviklet og typegodkjent for å gi maksimal sikkerhet og ytelse sammen. Ved horisontal gjennomføring må brennbart materiale beskyttes . Montering av pipebeslag er et tiltak som endrer utseende på en pipe.


Pipesystemet kan vinkles og sideforskyves slik at ovnen kan stå nøyaktig der du vil. Montering av sotlukeelement ( § 15-3) Leca Venti Pipe s. Sjekk mål rundt ytterkant av sotluke til . Ulike ildsteder avgir ulik mengde varme, men felles for dem alle er at mengden varme som utvikles er i stand til å antenne brennbart materiale i .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den lille gangetabellen

Hva er nøkkelvidde

Varsellampe motor