Atlanterhavet

Atlanterhavet er havet mellom Nord- og Sør-Amerika mot vest, og Europa og Afrika mot øst. Det er verdens nest største hav, og dekker nærmere en femtedel av . AtlanterhavetBufretLignendeHavet blei til for rundt millionar år sidan då den midtatlantiske ryggen tok til å opna seg.

Denne nord-sørgåande sprekka i jordskorpa deler Atlanterhavet i to. Den midtatlantiske ryggen er en undersjøisk fjellkjede (midthavsrygg) som går midt gjennom hele Atlanterhavet, fra Nordishavet til Sørishavet. Atlanterhavet, hav mellom Europa/Afrika og Amerika, avgrenset mot Indiske hav og Stillehavet av meridianene som går gjennom sørspissene . Mellom 18og 18seilte den britiske seilskuten HMS Challenger over Atlanterhavet, Det indiske hav, og Stillehavet.

Denne kalde flekken i Atlanterhavet skremmer forskere. Ny forskning tyder på at skrekkscenarioet i katastrofefilmen The Day After Tomorrrow . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. For deg som vil oppleve den klassiske epoken da skipene dominerte . Samme år ble den gamle og nye verden for første gang knyttet sammen med en telekabel lagt langs Atlanterhavets havbunn.


For å skape ny interesse om seg selv vil han fly over Atlanterhavet, nordlig rute. Stedets avis sponser ham, bare han drar når de sier det, og på . KORT OM ATLANTERHAVET: Det mektige historieverket Atlanterhavet tar deg med på en fascinerende biografisk oppdagelsesreise fra oseanets opprinnelse . Simon Winchester har skrevet en biografi om det mektige Atlanterhavet, som har dannet livsrammen for millioner av mennesker langs titusener av kilometer .

Finn frem eventyreren i deg og dra på et legendarisk seilas over det enorme Atlanterhavet - i kjølvannet av en ekte eventyrer, Thor Heyerdahl. En meget sterk jetstrøm skaper et svært uvanlig værfenomen i Atlanterhavet fra tirsdag til onsdag. Imray sjøkart er spesielt laget for lystbåtflåten. Atlanterhavet, Atlanten, verdens næststørste ocean (efter Stillehavet). Det egentlige Atlanterhav dækker et areal på mio.


Saint-Martin er en liten fransk-nederlandsk øy på km² med tusen fasetter - en innholdsrik og kontrastfylt øy hvor hver og én kan finne langt mer enn andre . Populister er politikere som gir enkle svar på vanskelige spørsmål. Når populister har vunnet makt, har noen justert politikken etter tilgjengelige . Søndag la Stein Hoff (70) ut på sitt livs villeste tur: Alene i en robåt skal han krysse Atlanterhavet fra Manhattan til England. Atlanterhavet (eller Atlanten) er et hav, der dækker cirka af jordens overflade, og det er dermed verdens næststørste hav, kun overgået af Stillehavet.


Plutselig oppdager du at livet ikke er en rett linje og du blir . Sett deg godt tilrette, sleng bena på bordet jekk deg en øl og bli med oss ut på blåmyra Atlanterhavet from Snorre Føreland on Vimeo. Atlanteren: Atlanterhavet er havet mellom Nord- og Sør-Amerika mot vest, og Europa og Afrika mot øst. Det er verdens nest største hav, og dekker nærmere en . Washington (NTB): President Barack Obama freder et område i Atlanterhavet for å verne fisk og undersjøiske fjell og daler fra menneskelig . Orkanen Nicole har dannet seg sør for Bermuda, melder amerikanske meteorologer.


Stein Hoff var på vei alene over Atlanterhavet i robåt, da han etter døgn på havet havnet i havsnød.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Teoman eşi