Elektrontransportkjeden

Hoveddelen av kroppens energiproduksjon skjer ved oksidativ fosforylering, og dette foregår i elektrontransportkjeden. Dette siste skjer i den indre mitokondriemembranen hvor elektroner fra NADH blir overført til oksygen i elektrontransportkjeden. Oksidativ fosforylering finner sted i den indre membranen til mitokondriet, og kan deles inn to hoveddeler; elektrontransportkjeden og dannelsen av ATP ved . I elektrontransportkjeden flyter elektroner gjennom fire store proteinkomplekser (nummerert fra I til IV), som sitter innleiret i mitokondrienes . Oksidativ nedbrytning av pyruvat skjer i mitokondriene.


Sitronsyresyklus, elektrontransportkjeden og oksidativ fosforylering . Sitronsyresyklus (TCA), elektrontransportkjeden og oksidativ fosforylering.

Jeg sitter og ser på en tegning av elektrontransportkjeden. Jeg skjønner at protoner fraktes inn i ubiquinon fordi det er overskudd av elektroner . Denne enkle animasjonen viser hovedtrekkene i elektrontransportkjeden i indre mitokondrienmemebran. I celleåndingen blir glukose og andre organiske molekyler oksidert. Hva tar imot elektronene ved slutten av celleåndingen, i elektrontransportkjeden?


Elektrontransportkjeden er en serie av proteiner som er innleiret i celle mitokondrier som overfører energi fra organiske substrater ved . Jeg lurte på hva som foregår i en elektrontransportkjede? I en elektrontransportkjede fraktes elektroner rett og slett! Glykolysen skjer i cytoplasmaet; Celleåndingen, dvs.

Jeg sitter her å prøver å lese og forstå dette her med disse kjemiske reaksjonene, men det virker som om hjernen min absolutt ikke vil forstå . De ulike trasé av cellulær respirasjon består av Krebs syklus, glykolyse og elektrontransportkjeden. Blant alle de forskjellige baner, er elektrontransportkjeden er . Her finner du betydninger av ordet Elektrontransportkjede. Du kan også legge til en definisjon av Elektrontransportkjede . Spesielle proteiner i mitokondriemembranen fanger opp elektronene fra NADH og de blir transportert fra protein til protein i en elektrontransportkjede.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Commissura anterior