Omkrets av kvadrat

Denne oppgaven krever at du kjenner til formler og matematiske uttrykk. Du finner mer om dette i Emnehefte Algebra. Skriv ned en formel for omkretsen av et .

Omkrets betyr lengden på alle sidene til sammen. Dersom du vil regne ut omkrets av en trekant, firkant eller sirkel, er det flere måter du kan gå frem på. Et målband gir deg like rett svar som en formel.


Et kvadrat er en firkant hvor alle sidene er like lange og hvor. Formelen for utregning av omkrets av et kvadrat blir derfor: a + a + a + a = 4∙a. I et kvadrat er alle fire sidene like lange, og hvert hjørne har en vinkel. Fordi alle sidene er like lange, kan vi beregne omkretsen av kvadratet med: Omkrets . I de fleste lærebøker lærer man å finne omkrets og areal samtidig. Skal du finne omkretsen av et kvadrat, trenger derfor ikke å måle alle sidene.


Er det mulig å lage en figur hvor både omkrets og areal har samme måltall? Det er mulig å lage et kvadrat med sidelengde cm hvor omkretsen da er cm. Gå til Omkrets - Omkretsen O er fire ganger lengden av ett av linjestykkene.


En firkant med fire vinkelrette (grader) hjørner er enten et rektangel eller et kvadrat (fire like lange sider).

Arealet til en slik figur blir bredden ganger høyden. Standardenheten for areal er størrelsen på et kvadrat med sidekanter lik m, og denne størrelsen kalles en kvadratmeter. AnonymBruker skrev: Så redd for at han skal synes det er turnoff og tenke at jeg er for vid da hsn bare vil ligge med tran. I det här avsnittet undersöker vi hur vi kan beräkna omkrets och area för ett antal. En kvadrat är i sin tur ett specialfall av en . Her kan du se areal og omkrets av kvadrat.


Husker du ikke formelen for utregning av areal, diameter eller omkretsen av en sirkel? Angi sirkelens areal, diameter, eller omkrets og denne kalkulatoren . Se på figurene og sjekk om de virkelig er kvadrater: Hva kjennetegner et kvadrat? Hva er formelen for å regne ut omkrets av et kvadrat?


Hvordan regner man ut arealet til en kvadrat, når du bare vet diagonalen? Skole og leksehjelp: Hvordan regner man ut arealet til en . Készítette: Geomatech A tananyag még nem végleges, kérjük jelezze, ha hibát talál .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er nøkkelvidde

Smerter høyre side rygg og mage

Commissura anterior